021 88 31 77 70
1396/05/29

تاثیر حملات بارسلون بر گردشگری اسپانیا


تاثیر حملات بارسلون بر گردشگری اسپانیا
متن خبر :
کارشناسان صنعت گردشگری بر این باورند که حملات به منطقه کاتالونیا ممکن است میزان توریسم را تحت تاثیر قرار دهد، اما تجربه های اخیر دیگر کشورهای اروپایی که تحت تاثیر خشونت های تروریستی قرار گرفتند گواهی بر کاهش این تأثیر است. 
  به عقیده کارشناسان، حداقل تأثیر چنین حملاتی به طور عمده شامل کنسل کردن پروازها بلافاصله پس از حمله، کاهش میزان رزرواسیون و موارد مشابه در کشور های اروپایی است که عمدتا بین سه تا شش ماه چنین تأثیری تداوم دارد؛ اما همین کارشناسان بر این باورند که این روند رفته رفته کند می شود و تداوم آن رو به کاهش است.
 ژان پیرمس، مدیر یک انجمن آژانس مسافرتی فرانسه می گوید: مدت زمان چنین تأثیراتی رو به کاهش گذاشته است، چرا که با تکرار این حملات، این مسئله به یک اتفاق عادی بدل شده است؛ اما با تکرار چنین حملاتی در یک نقطه باید منتظر تأثیرهای عمیق تر باشیم.
 دیدیر آرینو، رئیس مرکز مشاوره گردشگری مستقر در پاریس، ضمن موافقت با چنین نظریه ای می گوید: زمانی که حملات تکراری در یک شهر رخ دهد، باید منتظر عواقب خطرناک برای گردشگری آن منطقه بود. این پدیده برای پاریس اتفاق افتاد؛ زمانی که چندین حمله در سال 2015 به صورت پیاپی در شهر پاریس و اطراف آن روی داد از جمله حملات چندگانه 13 نوامبر که شامل تیراندازی در محل کنسرت Bataclan نیز می شد. در واقع بر اثر این رویداد تولید اقتصادی فرانسه با 0.1 درصد کاهش در سه ماهه آخر همان سال مواجه شد. اما برآورد کمّی تأثیر چنین حمله ای مشکل است.
 به طور مثال با وجود سه حمله تروریستی با خودرو که در ماه های مارس و ژوئن در لندن اتفاق افتاد (به فاصله 2ماه)، توریسم کشور انگلیس 7 درصد در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل از آن رشد داشت، این در حالی بود که مقصد اصلی گردشگری این کشور شهر لندن است. آرینو در این رابطه می گوید: هرچه تصویر توریستی یک مقصد قوی تر باشد، تأثیر چنین رویدادهایی بر صنعت توریسم آن نقطه کمتر خواهد بود.
 چالش نقاط توریستی پس از چنین حملاتی کاهش اثرات این پدیده بر توریسم است. آرینو شبکه های اجتماعی را ابزاری برای مقابله با چنین تأثیراتی می داند و می گوید: به طور مثال گرفتن یک تصویر سلفی می تواند حس تعلق را در افراد بیدار کند. شهر مارسی فرانسه که در حاشیه مدیترانه قرار گرفته است، پس از آنکه یک تروریست، کامیونی را در جشن روز ملی فرانسه به داخل جمعیت برد، از چنین تکنیکی برای کاهش اثرات حمله بر صنعت گردشگری بهره برد.
 آرینو در عین حال معتقد است که کتمان حمله و گفتن این جمله که "شهر ما برای توریسم امن است" هیچ کمکی به بهبود گردشگری پس از این حملات نمی کند.
ژان پیر مس می گوید: گردشگران آسیایی به طور خاص به مسئله امنیت توجه ویژه دارند و حملات تروریستی عمدتأ تأثیر عمیقی بر آن ها گذاشته است. سال گذشته تعداد گردشگران فرانسه با 2 میلیون نفر کاهش به 83 میلیون نفر رسید که تأثیر اقتصادی ملموسی را به فرانسه وارد کرد، چرا که صنعت توریسم 8 درصد از درآمد کلی این کشور را به خود اختصاص داده است. کریستین تایزلر، سخنگوی دفتر گردشگری برلین می گوید: گردشگرانی که از مقاصد دور همچون کشورهای چین و ایالات متحده آمریکا می آیند، حساسیت فرامرزی نسبت به تهدید تروریسم دارند و وضعیت را در مقیاس جهانی تر می بینند. آنها در زمان سفر این پرسش برایشان مطرح می شود که آیا باید هنوز به اروپا سفر کنم؟ و اغلب پاسخ بله است.
 آیا اعتماد گردشگران بازگشته است؟ بر اساس اعلام آژانس بین المللی گردشگری با وجود حمله به بازار کریسمس برلین در سال 2016، تعداد گردشگران چینی در آلمان در سه ماهه اول سال 2017 افزایش 15 درصدی داشته است. بر اساس اعلام آژانس بین المللی گردشگری آلمان، شمار گردشگران آمریکایی 6 درصد افزایش داشته است. سازمان جهانی گردشگری در ماه گذشته اعلام کرد ورود گردشگران به اروپا در چهار ماه نخست سال جاری به میزان 6 درصد افزایش پیدا کرده است که می توان از آن به عنوان "بازگشت اعتماد گردشگران به برخی مقاصد متأثر از حوادث امنیتی" یاد کرد. مشاور ارشد گردشگری آریوو معتقد است تاثیر این حملات بر توریسم اسپانیا به سرعت محو می شود چرا که اقتصاد این کشور به سرعت رشد می کند. به گفته او این کشور در چنان رشد پویایی قرار دارد که تأثیر حملات بسیار کم رخ می نماید. با این حال گردشگری 11 درصد از اقتصاد اسپانیا را تشکیل می دهد و یکی از اصلی ترین موارد کمک به تقویت اقتصاد کشور در سال های اخیر بوده است.
 بر اساس تحقیقات بازار شرکت بین المللی یورمونیتور 7.6 میلیون گردشگر در سال گذشته از بارسلونا، توریستی ترین شهر اسپانیا، به عنوان دومین کشور توریستی جهان، بازدید داشته اند، که اکثر این گردشگران از کشورهای بریتانیا، فرانسه و ایتالیا آمده اند. بر اساس اعلام گروه TUI، که وزنه ای در صنعت توریسم به شمار می رود، عمده گردشگران حاضر در اسپانیا، تمایلی برای بازگشت زودهنگام به خانه به دلیل ترس از ترور نداشته اند. سوزان استونکل، سخنگوی این گروه می گوید: ما پرسشنامه هایی را در همین رابطه به گردشگران حاضر در اسپانیا دادیم که نشان می دهد هیچ کس تمایل به بازگشت زودهنگام به دلیل ترس از ترور ندارد. او مطمئن است این حملات به رزرواسیون گردشگران در اسپانیا لطمه ای نمی زند. گفتنی است حمله چند فرد مهاجم که دو روز گذشته در منطقه کاتالونیا اسپانیا رخ داد به مرگ 13 تن و زخمی شدن بیش از 50 تن انجامید.
با دیبا پرواز همواره در جریان خبرهای گردشگری باشید.
برچسب ها